Védd meg gyermekeid biztonságát – Ma7 interjú!

Az eredeti cikk és videó itt tekinthető meg: link

A szolgáltatás megálmodója Vörös Zsuzsa, aki kislányuk óvodába íratáskor szembesült azzal, hogy 2020-ban Szlovákiában nem áll rendelkezésre olyan hivatalos kommunikációs platform, amely az intézményt és a szülőt biztonságosan összekötné, holott erre mindkét fél részéről igény van.

Ötletét szakmai partnerként a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Comenius Pedagógiai Intézet és a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara támogatja.

A napi gyakorlat azt mutatja, hogy a pedagógusok több csatornán, faliújságon, weboldalon, Facebook zárt csoportban vagy privát üzenetekkel juttatják el az információkat a szülőkhöz és viszont.
Személyes tartalmak válnak nyilvánossá és mások számára is elérhetővé az óvodákban készített fotók és videók megosztásával. Az így keletkezett digitális lábnyom pedig bárki számára bármikor kereshető, másolható, megosztható, véglegesen nem törölhető.’’

–írják a kideaweb.com oldalon.

kidea garantálja, hogy az adatok és a fotók jogosulatlan harmadik fél számára nem válnak elérhetővé és a GDPR szabványoknak megfelelően kezelik őket.

A tanárokat pedig arra buzdítják, hogy az eddig használt online felületek helyett egy strukturált, kimondottan szülő-pedagógus közötti kommunikációra fejlesztett zárt felületet válasszanak, amely nem jár többletmunkával és biztonságosabb online jelenlétet garantál a gyermekek számára.

Megosztás: